Novosti

28.10.2015

[ODJEK] Završila je edukacija pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju

U utorak, 27. listopada 2015. godine, završila je edukacija pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Program uvođenja u rad pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju odvijao se u periodu od 19. do 27. listopada 2015. godine, u trajanju od 20 radnih sati. Edukaciju je pohađala 21 osoba, a program je provodilo Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Kroz edukaciju pomoćnici su upoznati s osnovnim načelima obrazovanja i karakteristikama učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje. Također upoznati su sa načinima kako učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno – obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina pružiti pomoć i podršku, na koji način ostvariti suradnju sa školskim i nastavnim osobljem te drugim učenicima kao i koja su prava učenika s teškoćama u razvoju.

Projektom „ODJEK – Odrastanje u jednakosti, Koprivnica“ osigurava se 17 pomoćnika u nastavi za ukupno 19 djece s teškoćama u razvoju u tri osnovne škole na području grada Koprivnice i jednoj posebno odgojno obrazovnoj ustanovi. 

Vrati se na novosti