Novosti

23.09.2019

Prijem kod Gradonačelnika za 24 pomoćnika u nastavi, rujan 2019.

U Gradskoj vijećnici, 23. rujna 2019. godine, upriličen je prijem od strane gradonačelnika Mišela Jakšića za 24 pomoćnika u nastavi, mentore, koordinatore i ravnatelje škola u sklopu  četverogodišnjeg projekta Grada Koprivnice „Odrastanje u jednakosti, Koprivnica – ODJEK III“ koji je započeo 1. kolovoza 2017. godine, a traje do 31. srpnja 2021. godine u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03. „Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“. Partneri na projektu su Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica, Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica.

Uz mnogobrojne projekte kojima ulažemo u naš obrazovni sustav, na ovaj smo najviše ponosni. Ovim projektom pokazujemo koliko nam je stalo do solidarnosti i jednakosti, koliko nam je stalo kao Gradu da pružimo ruku pomoći onima kojima je zaista potrebna, a to uspijevamo zahvaljujući svima vama koji ste iskazali interes i dosita odrađujete jedan prekrasan posao. Veliko vam hvala na tome jer znamo da imamo ljude koji su spremni pomoći našim učenicama i učenicima da sami stanu na svoje noge, da zajedno sa vama savladavaju prepreke u obrazovnom i emotivnom procesu“, zahvalio se okupljenima prigodnim riječima gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojeg su bile i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

U ime svih pomoćnika u nastavi i ostalih okupljenih Gradu Koprivnici se na ovom projektu zahvalila Nela Bogadi, stručna suradnica i koordinatorica u COOR-u Podravsko sunce.

Bez obzira na novi Pravilnik od strane države i smanjene kapacitete, znam da će svi naši pomoćnici dati sve od sebe da pomognu učenicima, učiteljima i naravno roditeljima“, rekla je Nela Bogadi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.342.252,00 kn, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 5.390.914,20 kn, dok sredstva Grada Koprivnice iznose 951.337,80 kn.

U školskoj godini 2017./2018. osigurano je 28 pomoćnika u nastavi za 28 učenika s teškoćama u razvoju, u školskoj godini 2018./2019. osiguran je 31 pomoćnik u nastavi za 31 učenika s teškoćama u razvoju i u školskoj godini 2019./2020. osigurano je 24 pomoćnika u nastavi za 28 učenika s teškoćama u razvoju.

Projektom se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Cilj projekta je osigurati dodatnu profesionalnu potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kako bi im se u nastavi osigurala bolja obrazovna postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje.

Vrati se na novosti