Novosti

06.05.2019

Integrativni dan 2019.

Grad Koprivnica organizirao je u ponedjeljak 6. svibnja 2019. godine, aktivnost „Integrativni dan“ u okviru projekta ODJEK III kojim su djeci s teškoćama u razvoju osigurani pomoćnici u nastavi.

Integrativni dan je dan osmišljen za prijateljstvo, druženje, igru, međusobnu podršku, povezivanje, razumijevanje i prihvaćanje različitosti koje nas obogaćuju.

U prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u aktivnostima su sa svojim radionicama sudjelovale „Glazbena radionica“ OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, „Sviranje Boom Wackers“ OŠ „Braća Radić“, „Origami radionica“ OŠ „Đuro Ester“ i „Grafotisak“ COOR Podravsko sunce.

Prisutnima su se na otvorenju „Integrativnog dana“ obratili ravnateljica COOR Podravsko sunce Radmila Popović te ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić uz kojeg je bila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Četverogodišnji projekt Grada Koprivnice „ODJEK III – Odrastanje u jednakosti, Koprivnica“ započeo je 1. kolovoza 2017. godine u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03. „Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“.

Projektom se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu. Cilj projekta je osigurati dodatnu profesionalnu potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kako bi im se u nastavi osigurala bolja obrazovna postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.342.252,00 kn, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 5.390.914,20 kn, dok sredstva Grada Koprivnice iznose 951.337,80 kn.

Partneri na projektu su Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica, Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Vrati se na novosti