Novosti

15.01.2018

Vodič "Promjena"

Udruga za osobe s invaliditetom "Bolje sutra" Grada Koprivnice izdala je vodič za učitelje pod nazivom "Promjena". Radi se o alatu koji je sažetak desetogodišnjeg iskustva učitelja volontera udruge s ciljem pružanja stručne podrške djelatnicima redovno odgojno-obrazovnog sustava u radu s djecom i mladima s teškoćama. Autorice su Helena Kušenić, Branka Stančić-Levanček, Jasmina Markić, Adela Jadan, Lovorka Ivanković i Renata Glavica.

Vodič "Promjena" obuhvaća niz raznovrsnih aktivnosti usmjerenih na učitelje, nastavnike i stručne suradnike u redovnim osnovnim školama koje se provode na području Koprivničko - križevačke županije. Među aktivnostima možemo razlikovati one kojima se ostvaruje neposredan učinak na ciljanu skupinu i one koje će posredno ali trajno utjecati na povećanje kapaciteta redovnog odgojno-obrazovnog sustava, za integraciju te afirmaciju Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice kao važnog pružatelja usluga stručne podrške. Dodana vrijednost postiže se kroz događaje promotivnog tipa usmjerene na senzibilizaciju šire javnosti za potrebe djece i mladih s teškoćama u Koprivničko - križevačkoj županiji. 

Vodič "Promjena" financiran je 100% od strane Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, te je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje kao pomoćno nastavno sredstvo za osnovne škole s područja cijele Hrvatske, a podijeljen je 62-jema osnovnim školama na području Republike Hrvatske.

Vodič je dostupan na sljedećem linku: http://udruga-bolje-sutra.hr/wp-content/uploads/2017/10/PROMJENA_prirucnik_web.pdf.

 

 

Vrati se na novosti