Novosti

21.11.2017

(ODJEK III) Održana početna konferencija

Danas, 21. studenoga održana je početna konferencija projekta „Odrastanje u jednakosti, Koprivnica – ODJEK III“.

Cilj projekta je osigurati dodatnu profesionalnu potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kako bi im se u nastavi osigurala bolja obrazovna postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje.

Projektom je za rad odobreno 28 pomoćnika u nastavi za 28 učenika s teškoćama u razvoju u školskoj godini 2017./2018., dok se kroz četiri godine provedbe projekta planira zaposliti 35 pomoćnika u nastavi. 

Projekt je započeo 1. kolovoza 2017. godine u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03. „Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.342.252,00 kn, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 5.390.914,20 kn, dok sredstva Grada Koprivnice iznose 951.337,80 kuna.  

Partneri na projektu su Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica, Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Vrati se na novosti