Novosti

01.09.2017

[ODJEK III] Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava - 2017.-2021.

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, 1. rujna 2017. godine, u Zagrebu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisao je i primio ugovor u okviru Poziva dodjele bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“, okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda.

Projektom se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Cilj projekta je osigurati dodatnu profesionalnu potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kako bi im se u nastavi osigurala bolja obrazovna postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje. 

Kroz četiri godine planira se uključiti 35 djece s teškoćama u razvoju i zaposliti 35 pomoćnika u nastavi. 

Za šk.god. 2017./2018.g. odobrena je pomoć pomoćnika u nastavi za 28 djece s teškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.342.252,00 kn, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 5.390.914,20 kn, dok sredstva Grada Koprivnice iznose 951.337,80 kn. 


Partneri na projektu su Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica, Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Vrati se na novosti