Novosti

23.03.2017

[ODJEK II] Supervizijski susret – osnaživanje pomoćnika u nastavi

U ponedjeljak, 20. ožujka 2017. godine u prostorijama COOR Podravsko sunce održana je radionica „Supervizijski susret – osnaživanje pomoćnika u nastavi“.

Radionica je jedna od aktivnosti projekta „ODJEK II – Odrastanje u jednakosti, Koprivnica“  i sadržaj koji su osmislili stručni suradnici škola partnera u projektu, a kojoj je cilj dodatna edukacija pomoćnika u nastavi.

Sve sudionike radionice na samom početku pozdravio je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Rezultati su pokazali da je ovaj projekt od velike važnosti  jer ostvarujemo da sva naša djeca imaju jednake mogućnosti za obrazovanje i napredovanje. Izuzetno nam je drago da smo u tom projektu dobili  dobru suradnju sa svim koprivničkim osnovnim školama, rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika te ujedno zahvalio svima koji sudjeluju u ovom projektu.

Jednogodišnji projekt Grada Koprivnica „ODJEK II – Odrastanje u jednakosti, Koprivnica“ nastavak je uspješno provedenog projekta „ODJEK – Odrastanje u jednakosti, Koprivnica“. Projekt je službeno započeo 1. kolovoza 2016. godine u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice osigurati dodatnu profesionalnu potporu kroz zapošljavanje pomoćnika u nastavi u svrhu poboljšanja obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja. Projektom se želi odgovoriti na problem nejednakih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime će se pridonijeti izjednačavanju šansi za uključivanje u društvo kroz postizanje boljeg obrazovnog uspjeha te bolju prihvaćenost u okolini.

Projektom se financiraju 25 pomoćnika za 27 djece s teškoćama u razvoju u tri koprivničke osnovne škole i jednoj posebnoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, čime je omogućeno stvaranje 25 radnih mjesta za.

Partneri na projektu su Grad Koprivnica kao nositelj projekta, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, OŠ „Braća Radić“, OŠ „Đuro Ester“ i COOR „Podravsko sunce“. Ukupna vrijednost projekta  je 1.382.405,51 kn, pri čemu iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.175.044,68 kn.

Vrati se na novosti