Novosti

06.10.2016

[ODJEK II] Održana početna konferencija projekta "Odrastanje u jednakosti, Koprivnica - ODJEK II"

Održana je početna konferencija projekta ODJEK II – Odrastanje u jednakosti Koprivnica. Konferencija je održana danas, 5. listopada u zgradi Gradske uprave. Riječ je o projektu kroz koji se osiguravaju pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski stručnjaci učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II. Nositelj projekta je Grad Koprivnica, a partneri su Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovna škola „Braća Radić“, Osnovna škola „Đuro Ester“ i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“. Konferenciji su prisustvovali Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove.

Dobra stvar u ovom projektu je što ostvarujemo ono što želimo, a to je da sva naša djeca imaju jednake mogućnosti za obrazovanje i napredovanje, jer nažalost ne kreću svi s istih polazišta. Pomoćnici u nastavi kod njih su potrebni, a rezultati su pokazali da projekt ima smisla. Kroz njega potičemo solidarnost i djeci pružamo jednake šanse, na početku konferencije proučio je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Vrijednost projekta je 1.382.405,51 kuna, a financiranje je osigurano kroz Europski socijalni fond, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020 u iznosu od 85 posto te sredstvima Grada Koprivnice u iznosu od 15 posto.

Ovim projektom 27 djece dobiti će 25 pomoćnika u nastavi, od čega će u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“  raditi četiri pomoćnika sa četiri učenika, Osnovnoj školi „Braća Radić“ četiri pomoćnika sa četiri učenika, Osnovnoj školi „Đuro Ester“ sedam pomoćnika sa sedam učenika, a u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce 10 pomoćnika s 12 učenika.

Značaj projekta je višestruki, naime osim što djeca i učitelji dobivaju dodatnu pomoć kod realizacije nastave i pomoćnici u nastavi dobivaju priliku za zaposlenje.

Projekt traje od 1. kolovoza 2016. godine do 31. srpnja 2017. godine.

Vrati se na novosti